Fugleliv i Danmark - Fugleliv.dk

 
 

Isolerende undertøj til fugleture

Isolerende undertøj til fugleturen er vigtigt, når det er rigtigt koldt.

Isolerende undertøj til fugleturen om vinteren i Danmark.Det rigtige undertøj er ofte den smarteste måde at holde varmen på en fugletur, når det er rigtigt koldt. Den type undertøj, der ofte kaldes skiundertøj eller sportsundertøj, er som skabt til os, der ser på fugle.

Netop undertøj, der er lavet, så det passer til skiløb, hvor man veksler mellem at knogle derudaf og blive nærmest for varm og at stå og vente på liften eller blot i terrænet, har megen lighed med folk på fugletur.

Godt skiundertøj er forholdsvis dyrt, men det kan også holde gennem mange år. Ligesom med anden friluftsbeklædning kan man ofte finde skiundertøj på udsalg. Det bedste materiale, som jeg har erfaring med, er skiundertøj lavet af polypropylen, som for eksempel skiundertøj med betegnelsen Lifa fra Helly Hansen er lavet af.

Køb hellere skiundertøj et nummer for stort end for småt, selv om det ikke kryber i vask. Selv foretrækker jeg de langærmede undertrøjer, når det nu gælder om at kunne holde varmen. En anden fordel ved den type skiundertøj er også, at det ikke vejer eller fylder ret meget i en kuffert, hvis fugleturen går til et andet land.

Ligeledes er skiundertøj meget hurtigt tørt efter vask.
Mange mærker af skiundertøj er lavet af polyester, men efter min erfaring er polyester til skiundertøj ikke nær så godt som polypropylen som materiale.

Man skal nok undgå at falde for nogle af de nyere modeller af sportsundertøj, der ser rigtig fansy ud på annoncerne, fordi de har masser af syninger, der kan produceres med den meget billige arbejdskraft i Kina, men hvor de funktionelle egenskaber måske ikke grundlæggende lever op til tøj fra for eksempel Helly Hansen.

Læs mere om varmt tøj til fugleture her.

Læs mere om gode gummistøvler til fugleture her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forsiden af Fugleliv.dk
BLOG om Fugle
SE PÅ FUGLE - FUGLEKIKKER
- Se på fugle
- Se på fugletræk efterår
- Gummistøvler til fugleture
- Fuglekasser - redekasser
- Fuglestemmer i haven
FUGLE I EUROPA
- Knopsvanen
- Musvit
- Musvågen
- Nattergalen
- Solsort


FUGLE I AFRIKA
FUGLE I ASIEN
FUGLE I SYDAMERIKA
Flere fuglebilleder af fugleliv (Alamy)
Flere billeder af fugle og fugleliv (AgeFotostock)

Fugleliv.dk handler om fugle, fugleliv og om, hvordan man får mest ud af at se på fugle i Danmark og i udlandet. Webstedet om fugle og fugleliv udgives af Søren Breiting. Søren har nydt at se på fugle igennem en menneskealder. Som uddannet biolog og har mange års erfaring i naturformidling, blandt andet gennem 25 års arbejde på Danmarks Lærerhøjskole, og dernæst 7 års arbejde på det fusionerede Danmarks Pædagogiske Universitet. Her har Søren haft fuglene med i utallige projekter og undervisningsopgaver både for lærere og som led i forskning i forbindelse med naturfagsundervisning og naturformidling. Et af Sørens forskningsområder har netop været ekskursioner. Hvordan får man mest ud af ekskursioner i undervisningen. Også her har fuglelivet spillet en stor rolle, både som det gode eksempel på naturoplevelser og som en indsats for at fremme fuglekikkeri. Folk, der er optaget af at se på fugle, er efter Sørens erfaring engagerede i naturbeskyttelse og dermed optaget af en langsigtet bæredygtig udvikling i Danmark og globalt. Fuglelivet med dets bidrag til den biologiske mangfoldighed er en god indikator for, hvordan miljøets tilstand udvikler sig i Danmark og globalt. Desværre går det jo trods Bjørn Lomborgs uansvarlige korstog dårligt med klodens globale tilstand. Utallige fuglearter bliver decimeret, og fuglenes levesteder (biotoper) indskrænkes for flertallets vedkommende over store dele af verden. Og det går bare forfærdende hurtigt med forarmelsen af vores skønne jord. Både fuglearter forsvinder eller står på kanten af deres udryddelse og uddøen, og et utal af insekter og andre mindre dyr uddør hver eneste dag.

Google
Søg WWW Søg i Fugleliv

www.fugleliv.dk