Fugleliv i Danmark - Fugleliv.dk

 
 

Se på fugle - en spændende hobby

At se på fugle er en spændende hobby, som enhver kan dyrke og få varige glæder af. Der bliver flere og flere, der ser på fugle i Danmark, og det er der gode grunde til. Det eneste, du har brug for, er en fuglebog, en kikkert og en notesbog. Resten afhænger bare af, at du tager lidt rundt, hvor du kan finde interessante fuglearter året igennem. Det kan ske, lige hvor du bor.

Se på fugle i byen

Byernes parker er ofte gode steder at se på fugle. Søer og damme er også gode steder at lede efter fugle. Ligger byen ved vand, som de fleste danske byer gør, så giver det ekstra mange muligheder. For eksempel er havne ofte gode områder om vinteren.

Se på fugle på landet

Ude i det åbne land er du tæt på mange levesteder for forskellige fuglearter. Nyd dem i hegn og moser, søer og skove. Læg nakken tilbage og nyd de overflyvende fugles træk.

Kan du lide at gøre noget sammen med andre - så se på fugle

Man ser ofte på fugle sammen med andre fugleinteresserede, hvor man dels har glæde af at hjælpe hinanden med at identificere sjældne fugle, og dels har det hyggeligt sammen.

Kan du lide at rejse?

Så er det at se på fugle en perfekt hobby, fordi du kan dyrke fuglekikkeri overalt på jorden.

Vil du gerne have små uventede glæder?

Når du ser på fugle, får du ofte små positive overraskelser, og de kan dukke op når som helst på året. Du står træt og venter ved et busstoppested i marts, og pludselig glæder du dig over en stor flok gæs, der kommer trækkende hen over dig. Du er opmærksom på gæssenes stemmer, derfor får du øje på dem.

Kan du lide at være udendørs og bruge dine sanser?

Fuglekikkeri forgår ofte udendørs i frisk luft i alt slags vejr.

Kan du lide at få motion i naturen?

Du får et mål for dine traveture, når du ser på fugle. Måske går du den samme tur året igennem, og så kan du lægge mærke til, hvilke fuglearter der ses i området gennem hele året.

Har du have at se på fugle i?

Havens fugle er en nem indgang til at blive god til at kende de almindeligste fugle. Ofte ser du den samme fugl igen og igen, så du kan blive fortrolig med dens udseende, adfærd og stemme.

Er du ung - så kom igang med at se på fugle?

Mange unge fugleentusiaster går så højt op i deres fuglehobby, at den overgår de fleste andre gøremål og interesser.

Er du ældre - se på fugle alligevel?

At se på fugle kan afpasses til alle aldersgrupper, og det er muligt at nyde det at se på fugle i ro og mag, selv om man ikke er så mobil og hurtig som før i tiden. Ornitologisk forening laver mange gode busture, som både egner sig for ældre og unge fuglekikkere.

Kan du lide at fotografere fugle?

Fuglefotografering er en passion for mange fuglekikkere. Det er en udfordrende form for fotografering, hvor man kombinerer godt fotoudstyr med evnen til at komme tæt nok på fuglene og få taget billeder med god komposition, der viser fuglen i sine naturlige omgivelser. Fuglefotografering spiller også en stor rolle ved dokumentation af sete sjældne fugle i Danmark og andre steder i verden. Moderne digitale kameraer gør det nu billigt at fotografere fugle, fordi det ikke koster noget at smide fejlskud væk på den digitale film. Se gode fuglefotos på Biofoto.dk

Tager du video i naturen?

Med et videokamera kan man let indfange fuglenes adfærd i deres naturlige omgivelser. Mange videokameraer har en meget kraftig zoom, så du kan trække fuglen ind og tage nærbilleder. Det er nemmere end med et kamera til digitale billeder.

Kan du lide at læse fuglebøger?

Omfanget af fuglebøger er virkeligt imponerende. Der findes rigtigt mange gode bøger på dansk, for eksempel de uundværlige fugleguider, altså bøger til bestemmelse af fugle. De kan være kun om danske fuglearter, eller om europæiske fuglearter, eller om Nordens fugle.

Kan du læse engelske fuglebøger?

Der eksisterer i dag et hav af engelsksprogede fuglebøger, som stort set dækker hver en afkrog af verden og ethvert aspekt af fuglenes liv og udbredelse.

Samler du på fuglebøger?

Antikvariske fuglebøger er i høj kurs, især dem, der har farvetavler af nogle af de store fuglemalere.

I danske fuglefolks foretrukne boghandel, http://www.Naturbutikken.dk, tidligere DOFsalg, finder du alle de vigtigste engelsksprogede fuglebøger sammen med alle de danske bøger om fugle. Her finder du også det fineste udvalg i kikkerter og teleskoper i alle prislag med kompetent rådgivning fra andre fugleinteresserede inden for rækkevidde.

At se på fugle har kraftigt øget indholdet i min tilværelse, siden jeg var barn. Jeg har kunnet dyrke fugleinteressen overalt i verden og på næsten alle tider af døgnet. Den har nemt kunnet kombineres med mine andre gøremål.

Søren Breiting har nydt at se på fugle gennem mere end 50 år i Danmark og en stor del af resten af verden. Ofte er det blevet kombineret med en passion for fotografering, som det fremgår af hans danske fotogalleri azFOTOS.dk og hans udenlandske billedgalleriazFOTOS.com. Søren har oprettet Fugleliv.dk for at være med til at sprede kendskabet til at se på fugle. Man kan iøvrigt hente artikler om fugle til fri afbenyttelse på artikelportalen GratisArtikler.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forsiden af Fugleliv.dk
BLOG om Fugle
SE PÅ FUGLE - FUGLEKIKKER
- Se på fugle
- Se på fugletræk efterår
- Hold varmen på fugleturen
- Gummistøvler til fugleture
- Isolerende undertøj
- Fuglekasser - redekasser
- Fuglestemmer i haven
FUGLE I EUROPA
- Knopsvanen
- Musvit
- Musvågen
- Nattergalen
- Solsort


FUGLE I AFRIKA
FUGLE I ASIEN
FUGLE I SYDAMERIKA
Flere fuglebilleder af fugleliv (Alamy)
Flere billeder af fugle og fugleliv (AgeFotostock)
Specifik menutext

Fugleliv.dk handler om fugle, fugleliv og om, hvordan man får mest ud af at se på fugle i Danmark og i udlandet. Webstedet om fugle og fugleliv udgives af Søren Breiting. Søren har nydt at se på fugle igennem en menneskealder. Som uddannet biolog og har mange års erfaring i naturformidling, blandt andet gennem 25 års arbejde på Danmarks Lærerhøjskole, og dernæst 7 års arbejde på det fusionerede Danmarks Pædagogiske Universitet. Her har Søren haft fuglene med i utallige projekter og undervisningsopgaver både for lærere og som led i forskning i forbindelse med naturfagsundervisning og naturformidling. Et af Sørens forskningsområder har netop været ekskursioner. Hvordan får man mest ud af ekskursioner i undervisningen. Også her har fuglelivet spillet en stor rolle, både som det gode eksempel på naturoplevelser og som en indsats for at fremme fuglekikkeri. Folk, der er optaget af at se på fugle, er efter Sørens erfaring engagerede i naturbeskyttelse og dermed optaget af en langsigtet bæredygtig udvikling i Danmark og globalt. Fuglelivet med dets bidrag til den biologiske mangfoldighed er en god indikator for, hvordan miljøets tilstand udvikler sig i Danmark og globalt. Desværre går det jo trods Bjørn Lomborgs uansvarlige korstog dårligt med klodens globale tilstand. Utallige fuglearter bliver decimeret, og fuglenes levesteder (biotoper) indskrænkes for flertallets vedkommende over store dele af verden. Og det går bare forfærdende hurtigt med forarmelsen af vores skønne jord. Både fuglearter forsvinder eller står på kanten af deres udryddelse og uddøen, og et utal af insekter og andre mindre dyr uddør hver eneste dag.

Google
Søg WWW Søg i Fugleliv

www.fugleliv.dk