Varme gummistøvler med neoprenfor

March 19th, 2013

Først for nyligt er det gået op for mig, at der findes et fantastisk produkt til at holde fødderne varme om vinteren: Neoprengummistøvler.

Neoprengummistøvler er herligt varme og behagelige at have på til fugleturen. Husk at få dem godt tørre efter hjemkomsten, da de let samler fugt og sved på grund af varmen.

Neoprengummistøvler er herligt varme og behagelige at have på til fugleturen. Husk at få dem godt tørre efter hjemkomsten, da de let samler fugt og sved på grund af varmen.

Ja, det lyder nok underligt, men med et større antal trofaste gummistøver fordelt på mine forskellige lokaliteter (huse), så har det varme fodtøj til fugtige fuglelokaliteter altid bestået af gummistøvler med tykke filtsåler og et antal af ekstra sokker efter behov.

De tykke og varme neoprengummistøvler er nok ikke det mest sexede at se, hverken her på bloggen eller på benene af en fuglekikker, men vi er vel vant til på fugleturen at prioritere de funktionelle aspekter :-) .

At en neoprengummistøvle er større end en normal gummistøvle udenpå giver sig selv, og de kan da også virke noget klodsede, især når man som jeg bruger en stor størrelse i støvler. Men de fungerer, og jeg har i hvert fald været lykkelig for denne udvidelse af mit udstyr til fugleturen.

Her står man jo ofte i timer og venter på trækkende fugle, eller som jeg venter på gode muligheder for at tage fuglebilleder i det hele taget.

Ornithologisk Forenings Naturbutikken har et godt udvalg af gummistøvler generelt, herunder neoprengummistøvler. Så vidt jeg kan se til konkurrencedygtige priser, ud over at du så støtter fuglenes sag. Se mere om gummistøvler her.

Isfugle på besøg i Hørsholm

October 11th, 2011
Isfugl på pind sidder og venter på at fange bytte i vandet.

Isfugl på pind sidder og venter på at fange bytte i vandet.

Søndag den 9. oktober var vi heldige at spotte 2 isfugle  (Alcedo atthis) over vandet i et vandhul i Hørsholm. De to isfugle forsvandt dog meget hurtigt, og der er vel ingen tvivl om, at det er isfugle på træk.

Det kan være nogle af de få danske ynglende isfugle, der flytter rundt, inden de måske flyver til et permanent tilholdssted for vinteren, eller det kan være nogle gennemtrækkende isfugle.

Under alle omstændigheder er det en fornøjelse for os fuglekikkere at se isfugle, også selv om de alt for ofte kun ses i et farvestrålende glimt.

Det fine billede af isfugl har jeg desværre ikke haft mulighed for selv at fotografere, så det har jeg måttet købe tilladelse til at bruge her.

Man skal voldsomt tæt på en isfugl for at få et godt nærbillede. De fleste isfugle er fotograferet på steder,  hvor fuglefotografen har en vis kontrol over, hvor isfuglen sætter sig. I nogle tilfælde har fotografen igennem nogen tid ligefrem ‘fodret’ isfuglen ved at sørge for, at der var levende småfisk i en lille afgrænset del af et vandhul.

Den europæiske isfugl hører til blandt Europas 3 mest farvestrålende ynglefugle, så vi var heldige at få et glimt af isfugle i Hørsholm dette efterår.

Her er en lille video, der viser lidt af isfuglens bevægelser. Isfuglen er fotograferet eller rettere filmet med Canon EOS 7D – det er jo meget praktisk, at man både kan være klar til at fotografere fugle og at kunne lave videooptagelser af fugle med det samme kameraudstyr.

Grønirisk synger i haven

March 15th, 2011
Grønirisk han - nu kan man høre grønirisk hannens 'ru glidekald' som start på sangsæsonen.

Grønirisk han - nu kan man høre grønirisk hannens 'ru glidekald' som start på sangsæsonen.

Nu (her fra begyndelsen af marts måned) sidder hannerne af grønirisk i toppen af havens træer og lader deres ‘ru glidekald’ høre. Det fungerer som en markering af grøniriskens territorium, så selv om det er ganske kort og mildest talt ikke kønt, så fungerer det for så vidt som en sang her i begyndelsen af forårets yngletid.

For os, der har ører for fuglenes lyde, er det dog et sikkert tegn på, at naturen har taget hul på foråret, og at der venter os mange fugleglæder i haver som i den fri natur i de næste måneder.

Tegn fugle online – fugletegninger

September 11th, 2010

Jeg faldt ved en tilfældighed over denne fantastiske tegning af en Kongeedderfugl (Somateria spectabilis), som er blevet tegnet online på nettet på webtjenesten sketchfu.com http://sketchfu.com/drawing/889321-noble-duck af den blot 15 årige Stefanie94 som hun kalder sig på sketchfu.com

Kongeedderfugl tegning tegnet af Stefanie94 på sketchfu.com

Kongeedderfugl tegning tegnet af Stefanie94 på sketchfu.com

Sørg for at klikke på billedet af kongeedderfugl og se tegningen tage form. Jeg er desværre ikke selv fuglekunstmaler, men kan da se, at fugletegneren kan noget særligt og behersker nogle tegne- og maleteknikker, som det ikke er enhver fugletegner forondt. (Giv gerne en kommentar forneden til denne fugletegning). Jeg håber også hermed, at jeg dels har hjulpet Stefanie94 til mere international opmærksomhed, og dels har inspireret danske fuglefolk med sans og lyst til at tegne og male online til at udnytte tegnetjenesten sketchfu.com

Til sammenligning indsætter jeg et fotografi af en kongeedderfugl (King eider) hentet fra Flickr med linket http://www.flickr.com/photos/zaskoda/2617034096/ og fotograferet af zaskoda og tilladt at gengive under the Creative Commons Attribution 2.0 Generic license, idet det desværre endnu ikke er faldet i min lod at få mulighed for at tage nærbilleder af kongeedderfugl hverken i Danmark eller i udlandet:

Kongeedderfugl (Somateria spectabilis) på engelsk King Eider

Kongeedderfugl (Somateria spectabilis) på engelsk King Eider

Kongeedderfuglen træffes desværre kun meget sjældent i Danmark, og vist udelukkende i vinterhalvåret.

- Så er det godt, at vi kan se kongeedderfugle på billeder! Eller hvad mener du?

Munk synger i haven

July 7th, 2010

Syngende munk han

Munk synger i haven eller skoven – stadigt efter Sankt Hans.

Foto Jakub Stančo fra Wikimedia Common

Fuglene synger stadigt efter Sankt Hans i haven

July 14th, 2009

Vi plejer jo at sige, at fuglesangen klinger af efter Sankt Hans, og det skal nok stadigt passe. Men jeg har da glædet mig over i haven også i dag at høre blandt andet følgende fuglearter synge:

Munk

Gærdesanger

Gransanger

Mejserne

Solsort

Morsomt nok har solsorten en tendens til at bryde ud i sang, så det bliver et helt fuglekort af solsorte, når vejret får en bestemt mørk og dyster karakter, som vi ofte oplever det i løbet af den danske sommer med bygevejr.

Fugle og fugleliv – blog om glæden ved fuglene

July 12th, 2009

Lige ganske kort om, at denne fugleblog vil komme til at indeholde lidt om fugle, som jeg oplever dem i haven og i naturen, eller støder på nyheder om fugle og fugleliv, eller fugleoplevelser osv. på nettet og i medierne i øvrigt.

Da jeg har gang i mange aktiviteter, se f.eks. Sorens.org , som har til formål at øge vores omhu med natur og miljø i en pædagogisk ramme, vil dette nok også kunne komme på tale.

Jeg holder af at fotografere fugle og natur i det hele taget, så ind imellem vil der kommer fuglebilleder, jeg selv har produceret dem, og ellers vil jeg købe mig rettigheder til at illustrere både blog og selve webstedet om fugle Fugleliv.dk .

Så jeg haåber, du har lyst til at suppere med nyttige kommentarer til de enkelte posts, som det hedder i blog-sprog.

På gensyn

Søren Breiting